Drumul spre serviciu

Autor : Daniyela.82
Daniyela.82
126 Vizualizari
Pe strazile acoperite de zapada alba si zapada topita, las bocancii sa se scufunde, sperand sa nu ia apa la bord. Cu gandurile acoperite de caciula si gluga las sirul ideilor, usor sa se desfasoare, despre mine, despre oameni, despre animale, atentie sa nu cad, se cam aluneca!
Mai mult ingrijorata de prea putinele griji, de neajunsuri, de dorinte si de vise, cumva sa-mi iasa si mie, cumva!
In drumul meu vad oameni, dandu- le o poveste, o tanara un pic rotunjoara, cu o haina de fâs (probabil nu s bani, timp pentru a cumpara ceva care sa i se potriveasca), prinsa doar cu nasturi cu șiret, un tip inalt cu cioc tinandu se de mână cu o femeie eleganta (un cuplu care tin unul la celalalt, se asculta), copii modest imbracati, cu ghiozdanele in spate (sarmani, curati si acel bun care e la scoala), maturatori de strada cu veste reflectorizante (isi fac treaba dar au fețe nici vesele, nici triste).
Eu infofolita merg in pas alert, ocolind portiunile cu gheata si bordurile lucioase, uitandu-ma la ceasul telefonului, sa ajung la timp. Ce astept, ce vreau? O zi in care sa- mi iasa ceva bun, sa fie liniste, sa rad un pic, sa vad ceva frumos, sa ma scutur de neputinta, invidie si griji, sa am ceva mai mult curaj, sa incerc, sa reusesc! Mereu cu siguranta si alinarea sufletului, acolo sus Cineva ma iubeste, ma ocroteste, sa merg mai departe, inca are rabdare cu mine si incapatanarea mea!
Posteaza comentariu
Creatii ale aceluiasi autor
Sponsori