LUCRURI CARE ȚI-AU SCHIMBAT VIAȚA CA PE ȘOSETE, de Roberto Kuzmanovic

Autor : AnaOarga
AnaOarga
2.433 Vizualizari
— Tovarășe, tot îndrugăm multe și mărunte fără haz…
— Păi cu ce ai vrea să-mi prăjesc neuronii la cinci dimineața, după o noapte de beție? Cu spirt?
— Ce-ai spune dacă am face o listă de lucruri care ne-au schimbat viața ca pe șosetele care ți s-au rupt la călcâi săptămâna trecută.
— Ha! Ce căpcăun ești. De-acord, un lucru tu, unul eu. Începe.
— Hm, creionul. Credeai că menirea lui era doar de a-l ține în gură. Când ai realizat că-l poți utiliza pentru a caricaturiza politicienii sau colegii din clasă, te-ai simțit ca un măscărici. Pentru femei, creionul e unul dintre instrumentele care le fac să se simtă Afrodita, cu toate că riscă să-și scoată ochii.
— Fii serios, ceva mai palpitant nu ai? I-auzi: prietena prietenului tău. Cu ajutorul ei ai descoperit pentru prima dată tentația de trădare a prietenilor.
— Hai că prea nesimțit ești! Iar bați apropouri către mine? Uite una bună, anume aspirina. După ce i-ai văzut efectele, ai început să consumi mai mult alcool. Ha! Ha! Ha! Alcoolist ce ești…
— Tastatura.
— Așteaptă să termin de râs, bețivule, hi, hi…
— În timpul unui conflict cu cineva, te simți mult mai puternic utilizând tastatura. Nu mai ai nevoie de steroizi.
— Așa vrei să jucăm? Nu dau îndărăt. Prima iubire – fosta care te-a învățat ce înseamnă ejaculare precoce și apoi faptul că nu trebuie să mai ai încredere nici în hârtia igienică, darămite în ea.
— Băi, pervers ce ești, dacă tot mă jignești, știai că banii te-au învățat cum să-ți faci datorii și cum să devii mai lacom decât propriul creier?
— Pervers? Eu? Cine chicotește! Colanții. Deși te uiţi la ei des, te atrag, te excită și culmea, nu o să vrei să-i porți niciodată, ai dedus că nu doreşti să-i poarte nici cea pe care o privești; oricum nu te bagă în seamă nici când șuieri după ea.
— Cea mai proastă glumă posibilă. Măi puță, măcar eu sunt bărbat. DNA-ul. Când ai auzit de ei și de ceea ce fac, ai început să întrebi pe la farmacii dacă au pampers de mărimi mari. Mai zi ceva!
— Bine, bine, să nu o luăm pe ulei. Wi-fi! De când vecinii și-au pus parolă, ai realizat că nu-ți mai vine nici să-i saluți.
— Că tot pomenești de tehnologie, selfie-ul. Aflând de asta, ți-ai concediat fotograful pe motiv că te poți da șmecher pe Facebook și singur.
— Stai cuminte, uite ce-ai făcut pe covor; e plin de scrum. Sper că nu o să dai vina pe mine la personalul hotelului. Apropo, noi nu trebuia să plecăm deja la muncă?
— Aoleu! De data aceasta chiar ne va concedia!
— Îndeosebi pe tine. Eu mă prefac bolnav. Hi! Hi! Hi!
Textul a apărut pentru prima dată la publicația Zevzeci Pe Veci care și-a încetat activitatea.
De Roberto Kuzmanovic
Posteaza comentariu