Comunicare stradala

Autor : Daniyela.82
Daniyela.82
242 Vizualizari
Zi dupa zi pe strada mea sunt asezate in semicerc sau mai bine spus intr-un cenaclu bine conturat o serie de doamne mature, intre doua varste, tinere si ocazional nepoate de cativa anisori.Adica viitorul e initiat in aceasta arta a manuirii cuvintelor din frageda pruncie, un fel de traditie transmisa pe cale orala, impresionant!
Acest cenaclu stradal are un program de luni pana duminica incepand cu orele 15 pana la la orele 20-21, depinde de caz.
Scaunele de preferabil cu spatar incoanjoara trotuarul, fiind insotite de mici gustari adica seminte negre sau pestrite probabil in functie de dantura si in unele cazuri mai deosebite cate o cafeluta.Dar ceea ce conteaza, da viata cenaclului sunt conversatiile, dialogul fiind de mai multe tipuri verbal, vizual, mimic, gestic manifestate intr-un mod artistic, discret si elocvent..Se tracaneste, se tracaneste punand in evidenta aspecte generale ale vietii, mai putin a lor si mai mult a altora. Viata altora reprezentata de trecatori, vecini, cunostinte, obiectivul fiind expus in mare parte in campul lor vizual. Se trec in revista imbracaminte, varsta, statut, insotitori, discutii aprinse auzite in cartier, cine vine, de unde vine, ora la care se ajunge, intrebari uzuale, nimic anormal doar un pic indiscret.
Sedintele se respecta zilnic cu seriozitate si cu volum de vorba, cine da drumul barfei, pardon discutiilor, cu inspiratie sa participe activ, constructiv.
Fiecare membru trebuie sa isi dea aportul intr-un mod educativ, adica sa arate cu degetul asa da, asa nu, sa se argumenteze cum e la indemana, sa fie resurse, sa se scotoceasca, sa se nascoceasca, sa se tracaneasca.
Am asistat cum cenaclul in aer liber s-a tinut intr-un mod eroic la temperaturi de peste 35 grade Celsius, uimitor cum au facut fata conditiilor caniculare, aer irespirabil, soare dogoritor, aproape de lesin! Cenaclul nu si-a intrerupt sedintele, s-au continuat discutiile deosebite in care fiecare avem ceva de aflat, mondenitatile strazii.Recunoastem meritele culturale din viata de zi cu zi a a strazii.

Tin sa mentionez cu regrete profunde ca sedintele se suspenda temporar datorita ploilor, vantului si frigului.Speram sa asistam la indreptarea vremiii pentru ca cenaclul sa isi poate desfasura activitatea in modul obisnuit si stradal. Asteptam reinceperea sedintelor pentru a ne bucura de comunicarea stradala in mediul nostru obisnuit.
Posteaza comentariu
Sponsori