Cum ochii vad mai bine in curtea altuia

Autor : Daniyela.82
Daniyela.82
243 Vizualizari
Vederea un simt de mare pret! Dar de ce sa obosesc ochisorii sa vada viata mea cand ei o pot vedea mult mai bine pe a altora.
Lilica casatorita, posibil mariaj fericit, sotul plecat in strainatate sa aduca banutul, fiul tanar inca in cautarea absolvirii examenului de bacalaureat dar in ton cu moda, telefon ultima generatie, mers la sala, locatii in Centrul Vechi, toale branduite si alte posibile calitati neconfirmate.
Lilica nu are studii de specialitate, vederea de aproape e afectata (adica ce e in viata ei nu se vede clar dar aceasta nu inseamna ca nu e bine, e bine? ), asa ca vederea la distanta e super limpede, ce e in viata altora e ca int-un glob de cristal.Tu nestiutor de viata, de viata ta mai exact se pare ca ai nevoie de observatii, indrumari, adevarate tratate puse la catastif in timpul orelor de munca, pauzelor de masa, sau in timpul liber. Oricum cercetarile sunt rudimentare, vad ce vreau, spun ce vreau dintr-un continut darnic aleg sau se vad aspectele sociale demne de comentat nu de apreciat.Lilica e experta, ea iti va spune chiar daca tu nu doresti, chiar daca tu nu vrei sa stii, chiar daca auzi pasaje din viata ta in gura altora cu care nu schimbi trei vorbe pe zi. Lilica e observatorul, vede in tine ce tu insuti nu vezi, spune despre tine ce tu insuti nu ai afirmat niciodata! Are mai multe cunostinte depre tine decat tu despre tine, are viziuni de mare exceptie! Te citeste mai bine ca o carte, de ce mai bine, pentru ca nu o pasioneaza cititul. Acum pe buna dreptate de ce si-ar obosi ochisorii pe o fila cu litere cand viata ta e in fata ei, manevrand cu talent faptele, vorbele dar nu dupa cum le-ai savarsit, vorbit ci dupa intelesul ei.
Lilica e greu de multumit, cam aici ar fi problema, asa ca sunt multe lucruri de corectat, de realizatul dupa tiparul ei. Dar tiparul ei in tangenta cu viata nu prea bate, razbate. Si ti se recomanda chestii, lucruri, teorii aplicabile dar nu de ea ci de tine, adica faci ceva ce ea nu a facut in proportie de cel putin 80%, dar pe contul tau pe seama vorbelor ei le pui in actiune.
Vietile sunt diferite, trairile, fiecare cu o minte, suflet rezonand intr-una anumit fel, o matrice proprie nu o marioneta manevrata de indicatiile altora care in mare masura nu iti vor binele ci doar sa fii subiectul lor de discutie, batjocura si stirea cu efect indelungat.
Lilica intra cu tarnacopul in viata ta, motivand ajutorul ei, dar rezultatele sunt prapastioase, transand aspecte din viata ta, observatii pe ton ridicat, tocand marunt si razand malitios, cu vorbele intelepte iesind o data cu fumul de tigara, cerand de la tine ce ea insasi nu a aplicat dar ea stie
Cum le stie ea pe toate, Lilica!
Posteaza comentariu
Sponsori