Munca ori barfa in colectiv

Autor : Daniyela.82
Daniyela.82
228 Vizualizari
Nu am crezut sau nu am auzit atat de bine ca barfa se practica din diverse motive: plictiseala, exces de activitate sau inactivitate, parapon pe cineva, nouatate, linguseala pe langa sef ca sa iti mearga tie bine. Cum colegialitatea se barfeste, acum barfim pe cel ce nu e, pleaca cel de langa mine il ciugulim pe el, mereu e ceva.
Telefonul fara fir e incredibil si nu stiu cum se face ca nu ramane fara baterie, se incarca din mers, din barfa in barfa.
Ciripitoarea face cercetari dar nu profunde, mintea nelucrata nu suporta material complex, asa ca de preferabil cand va expuneti un punct de vedere, acesta sa fie clar, concis, sa nu lezeze pe nimeni, orice mica aluzie, virgula, intonatie, mimica, gestica, face sa explodeze o barfa. Va rog nu utilizati jocurile de cuvinte e ca si cum va condamnati singuri!
Orice barfa aduce mangaierea sefei sau ii creeaza prilejul: "Stiam eu, cine se crede?, Ii arat eu!, Am puterea! " si concluzia e iminenta: "Trebuie pus la punct! ". Si tot alaiul voteaza in unanimitate ca elementul trebuie corectat, desi elementul de-abia a zumzait dar felul cum a zumzait, cum si-a permis, cum a gandit ca sigur a gandit prost si rau! Cata nesimtire elementul sa spuna, adica asa, tonul si tupeul!
Barfa e poleita si e de valoare doar in prezenta sefului altfel e doar un ecou rasuflat.Ciugulim fraierul, fraiera stim ca nu ne va spune sefului, sefei sau ne bazam pe protectia acestuia din urma."Pe mine ma va crede, ii barfesc de ani, pardon! "
Barfa acel ciripit gaunos care sapa, sapa, toaca, toaca, acel "ca sa imi fie mie bine, iti fac tie rau! Pardon pentru binele firmei, pentru binele sefei, pentru bunul mers al lucrului! "
Cum un singur cuvant detoneaza o bomba, tremurul, asteptarea de a aduce la cunostinta degraba, de a dezvalui infamia, dezbaterea, fumul de tigara, mirosul de cafea, acele sunete inlantuite, dezlantuite in triluri care improsca cu noroi, acel noroi le misca buzele, le pateaza sufletele dar conteaza? Adevarul sau adevarul usor modificat, condimentat, altfel inteles, usor inzorzonat, asa ca sa aiba tonalitate, sa aiba contur altfel ramane doar un cuvant.Of barfa!
Posteaza comentariu
Sponsori