Teatru de fabrica

Autor : Daniyela.82
Daniyela.82
252 Vizualizari
Ne aflam in incinta unei fabrici de productie, aici unde cadrele superioare sunt extrem de coapte, trecute de 70 (sefa farmacista, sefa finantelor, boss-ul de la productie) si exceptie facand calitatea aproape 60 sau 57 si sefa de sectie 50 si, cum spuneam maturitate si egoism, lacomie si alte calitati acide.
Aici muncitorimea e supusa, executa fara echivoc, ordinele date in ton de tipat asa ca pe deal sau ca o sirena de pompieri, accentuand uneori in treacat "Te duce capul? "Se lucreaza contratimp si in concurenta cu masinile uneori inexistente. Da inexistente adica nu ne putem permite un utilaj asa....ca fortam omul. Cum? Se plateste prost sau minim si se scoate untul din lucrator. Si fortam, fortam ca sa ajungem la capacitatea utilajului, adica putin combustibil, uzura cat incape incercam sa eliminam sau sa reducem timpi de alimentare (pauza de masa) , repausul (pauza de toaleta sau alte necesitati), sa ajungem la performanta.
Madam sefa vrea sa incurajeze oamenii dar de bani nu poate fi vorba, ce ii mai ramane, vorbele de bine nu-s la indemana asa ca mai usor ii cearta, balacareala.Tonul strident-tipator-abraziv "Fetelor e putin, doar atat? Indiferent daca vi s-au cerut si altele (adica nu iti faci doar treaba, esti solicitat si la alte servicii din departamente adicente) chiar si..."
Trebuie sa scoti fum din tine, sa tragi, gata cu papica, gata cu smartphone-ul, gata cu toaleta, gata cu vorbulita, mofturi! Trebuie sa fii pe sistem si sa tragi pana nu mai poti.
Dupa mustruluiala cuvenita, esti facut de doua parale, asa manjit trebuie sa taci si sa faci.
Madam sefa: "Cine nu face ramane peste program sa sa isi termine treaba! "
Tu taci, ce sa-i zici nebunei? Pentru bani, banii ei vrea sa iti dai ultima suflare, tragand din tine tot, peste puterile tale dar pe masura utilajului.
Trece ziua, vine cealalta si boss-ul de la productie spune ca madam sefa e total nemultumita de noi, ca o necajim, ca nu ne facem treaba. Adica pe intelesul meu ca suntem putori, nu dam randament, vai de capul nostru! El incearca sa faca treaba nostra, constata ca madam sefa a mancat pardon de expresie rahat, nu se poate face ce zice ea in timpul a 8 ore. Nu se leaga de viata nostra si rezulta ca dojeneala ei e nemeritata.
Ziua a treia- unul din ai nostri nu a supravegeat una dintre masini (reala) , s-a gresit vizibil, nu ai pe unde sa scoti camasa. Madam sefa si boss-ul de la productie au luat la cunostinta.
Ziua a patra- Boss-ul de la productie intreaba daca
a fost atentionat.
Posteaza comentariu
Sponsori