Vis1. Paclisa 24 nov 2020

Autor : Const Felix
 
866 Vizualizari
Vis1. Paclisa 24 nov 2020

Am avut poate cele mai frumoase vise din viața mea am visat Clujul combinat cu Nenea Pichi și am visat multe cărți frumoase din care am cumpărat unele, și în franceza, dar nu cate aș fi vrut. Îmi amintesc că am luat acel Rainer Maria Rilke cu copertă de panza desenată. Am visat la început că nenea Pichi avea o carte mare ca Heidi dar cu coperta o pictură în culori frumoase ca ale pictorului Ionel Varhedi dar mult mai temperate cu trei tineri, ca în Miorița stranși în munți în jurul unei stanci ca o piatră de sacrificiu neolitice, poliedrice, alungite, oblice, în întregime de aur. De asemenea la niște chioșcuri cu cărți am întalnit o Fată în Clujul îmaginar de altădată și la un moment dat ea m-a chemat spunandu-mi ca pleacă și eu i-am spus să urce pană nu știu unde că vin și eu acolo și a plecat, apoi am plecat și eu dar în direcția opusă, spre Facultatea de Sculptură, fără să-mi dau seama, întorcandu-mă apoi dar după ce m-am întors, iar spre Zorilor, nu am mai găsit-o și mă gandeam că poate a luat autobuzul gandindu-ma să iau și eu autobuzul să o ajung. Chiar îmi amintesc că m-a oprit controlorul pe tramvai cred și m-am dat repede jos! Fata, cand am, vorbit cu ea unde erau carțile acelea frumoase, viața și întamplarile ei împreună de fapt, semăna a fi Eliza doar că nu părea! nu avea atitudinea ei deschisă, princiară și era șatenă iar chipul părea a nu fi al ei, ca și cum ar fi folosit un fel de mască biologică pe față, de parcă ar fi fost Principesa Maria într-un travesti shakespearean.

Explicație. Acesta e un alt vis din sorgintea celor din 2007 și 1988. E un vis interdictiv. Maria de data aceasta după Dumnezeu în 2007 înainte botezul batjocorit cu 2 Lei în buzunar de frații baptiști, și cei 6 apostoli, cu Isus în Biserica Ortodoxă 1 și Dumnezeu în norul ocru pastelat de dincolo de zidul de intrare al bisericii în 1988, îmi spune să nu merg la munte, sau la deal, la altarele unde două treimi sacrifică ce rămane pentru aur, guldeni, dollari, euro, Leii prin care se exprimă de mai mult de un deceniu, în loc de cuvinte, psalmi și cantări de laudă și cantări duhovnicești, la biserici nemarianice - după cum mesajul în 2007 a fost să nu mă Botez a doua oară, iar în 1988 să nu mă las de credința creștină ortodoxă - pentru că o voi pierde din vedere! Deasemenea, eu, cu Maria și întreaga tradiție a Sfintei Biserici ar urma să fim consacrați pe acea piatră de aur! Amin.

Nota visătorului. Cred că destinația mea era Biserica greco-catolică de langă scara lui Rareș din cartierul Zorilor de pe strada Gheorghe Dima, mesajul tainic al visului fiind că Maria face parte din Sfanta Treime! Și cat despre locurile visului, cred ca pentru mine și sufletul meu dacă Rareș Crăiuț din anul 2000 e Augustin de Hippona, Eliza e Fecioara Maria.
Posteaza comentariu