Iubirea e sfanta, , Mama mea e o amintire neagra 2021 F,

Autor : Const Felix
 
812 Vizualizari
Iubirea e sfanta, , Mama mea e o amintire neagra.
Al treilea volum de crochiuri mai mult sau mai putin universitare clujene 2021 F,

Inchinare,
Mamei inca moarte, Tatei inca viu +
20, 21 July 2011+18 Au2021,

Motto:
"Uncle... I believe Christmas has done me good and will do me good, so though it never had put an extrapenny in my pocket & I still say Merry Christmas, Uncle! - a kin, forgiving time, a thyme in which men and women can thinkk of others.."
Charles Dickens, A Christmas Carol 1999,, HallmarkTV, Fred, Fran's Orphan Son to her brother Ebenezer SCROOGE...

contul meu / logout
PoeziiCugetari / AforismeEpigrameEseuriHaikuNuvele / PovestiriFabulePamfleteVideoteca


Hateg-Brasov-Hateg 1987
Autor: F. R Constantine$cu
F. R Constantine$cu

3 Vizualizari
Hateg-Brasov-Hateg 1987

Mama, tanti Vasiu si cu tata si Rafael nu m-or dat la pianOrgane la Brasov la cinci ani pentru ca Doamna Vasiu o zis cu Mama: -Canta URAT/ / & Nu canta bine. Eu cantam ca Bela Bartok pe Jazz. M-ar fi gonit din tara, comunistii, prin Germania de Nord. Desi eu as fi preferat sa fiu cantor vechiu. De fapt in spare ca in si dupa BIserica Neagra i-am spus mamei, -Acum cred. L-am vazut pe Dumnezeu - Orga, Biserica. Si inainte l-am vazut, in icoanele bisericesti - ortodoxe - dar - pe Isus, acum insasi pe DUMNEZEU... De fapt eu n-am avut voie sa am nici sintetizator nici chitara, inainte, ori dupa 24-25 Decembrie 1989. Laudati pe Domnul?... caci este bun?... caci in veac tine indurarea Lui?... Dar ce ti-e scris in frunte ti-e pus, C FELIX-GELU.

2021 ++

A.
Pasiunile sufletului, Cine-i Manolescu?!

+ Vorbeam cu tatal meu si ii spuneam ca sora lui Nicolae Labis povesteste despre Schite pentru umanism proletar..., iar apoi la masa imi ungeam feliile rupte in doua de paine cu unt gandindu-ma iar sa reiau eposul meu Clujean, perioada 2000-2003, cu 1998 la Praznic cu Mama si Autocarul BIsericii, Ortodoxe, si posibil 1996 intr-o prima excursie la sfarsit de Gimnaziu cu Tata si Mama si nu-s ce clasa de elevi, unde ne-am intalnit oentru ultima oara in person pe strada cu Catalin S. su am vazut primele grafittiuri - nu erau mare proiecte ci niste geometrisme comuniste - de oaers mare... Dupa aia aveam sa ne revedem pe calculator si la telefon deceniul trecut 11s, dar nu despre ei e vorba, din pacate, ci despre Teatrul si Catedra Naciunala Romana Lucian Blaga din Cluj, si ca sa ma exprim ca Domnisoara Cucu, Bunaciunea aia din 1983 cu Florin Zamfirescu, - ce ziceam? Ca sa revin la Umanism, unii oameni, ca si Martorii lui Iehova, sunt Proletaryat, Tracesc. Insa mult mai periculos imi pare un mediu urban in care nici macar nu se mai traieste si munceste, si am sa ma exprim despre asta. CAnd am ajuns, pe coridor, am mai povestit, imediat mi-am facut un prieten, un tip care a ajuns al doilea, putin dupa mine, grasut, cu parul lung, zambet placut si cu aspect de Behemoth dolofan, om normal, idealist, un fel de Mati plin de bunatati si bani pentru mine, de la mama-sa - si familia - saraca, clujean. Anyroads. Problema avea sa fie cu totul alta. Ce am observat la Cluj, - dupa Deva - la scoala, pe strada si in 16, dupa vreo doua luni - exclamand pe stangna Mateiului cum mergi spre Telefoane cu Taxa Inversa cu Iorgu si o colega - Ba, aici in Cluj is Oameni care chiar is Homosexuali! -Da?! m-a-ntrebat Iorgu. (Eu aveam 18 ani, abia.) Astfel pot spune ca Hategul - si m-am gandit la acestea adesea in anii miei de ucenicie si apoi de drumetie - Copilariei mele era un mediu mult mai normal decat Deva, sau Cluj. EU nu scriu aici ca sa ma rafuiesc ci pentru ca imi place sa povestesc istorii din viata mea, oameni pe care i-am cunoscut, buni si rai, si sa incerc cu cititorul sa trag concluzii, adica un inteles. Cand am dat admiterea din Borges de mine ales, si Ion Baiesu cu Leopoldina
Posteaza comentariu